Santuaris de Girona Français English Castellano Català
Santuaris de Girona
 
SANTUARI de la Mare de Déu
de la Salut de Terrades
IniciServeis i instal·lacionsHostatgeriaGastronomiaEl temple Propostes i activitatsRutes BTTSol·licitud de reservaContacte
 
 
PDF
  INFORMACIÓ:
Fulletó en versió PDF  
Català - Castellano
Rutes BTT - Santuari de la Salut de Terrades
Rutes BTT

Les rutes per bicicleta de muntanya que es proposen són una petita mostra de les possibilitats que ofereix tota la zona dels voltants del santuari de la Salut de Terrades.

Les rutes estan disponibles per carregar-se en un aparell GPS i poder-les seguir sense necessitat de guia ni plànol.

 

RUTES

  • Rutes individuals A, B1, B2, C, D, E, F que seran les rutes que anomenarem rutes d’anada i que tenen origen al Santuari de la Salut de Terrades.

  • Rutes individuals Ai, B1i, B2i, Ci, Di, Ei, Fi que seran les rutes que anomenarem rutes de tornada (rutes d’anada en sentit contrari) i que tenen origen a Boadella d’Empordà.
Rutes BTT - Terrades - Boadella

TRIAR RECORREGUT

El funcionament del sistema de tria del recorregut és el següent:

  • La sortida sempre serà des del pàrking del santuari de la Salut de Terrades.
  • S’ha de triar una ruta d’anada (A, B1, B2, C, D, E, F) que ens portarà a Boadella d’Empordà.
  • Per tornar de Boadella d’Empordà fins al santuari, s’ha de triar una de les rutes de tornada (Ai, B1i, B2i, Ci, Di, Ei, Fi).
  • Una vegada triades les dues rutes i carregades a l’aparell GPS, s’obté la ruta combinada.

Per triar la combinació de rutes d’anada i tornada, s’han de tenir en compte:

  • La distància recorreguda total.
  • La duresa del recorregut que es pot, en part, quantificar amb les dades de desnivell positiu acumulat de cada una de les rutes combinades.

Aquest sistema permet fer múltiples combinacions per obtenir diferents recorreguts sortint del santuari de la Salut de Terrades. Són rutes circulars i que permeten gaudir de vàries jornades de bici de muntanya sense moure’s del santuari.

Una altra avantatge d’aquest sistema de confecció de rutes és el fet de que es pot modificar la ruta inicialment pensada ja que, una vegada s’arriba a Boadella d’Empordà, es pot tornar per una altra ruta diferent de la que s’havia programat inicialment. Aquesta possibilitat permet, per exemple, modificar la tornada en funció del nivell físic dels diferents components del grup, disponibilitat de temps o per alguna incidència que pugui sorgir durant el recorregut i que faci que s’hagi de tornar abans al santuari.

Per poder gaudir d’aquesta opció, s’ha de tenir en compte que, prèviament a la sortida, s’hauran d’haver carregat al GPS tots els tracks de tornada.

DESCRIPCIÓ DE LES RUTES

Punt origen: La Salut de Terrades

Ruta Punts de pas Recorregut
A LA SALUT DE TERRADES –BOADELLA
D’EMPORDÀ

Track tcx Ruta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades, creuem la carretera i baixem fins al Mas Vilà per un camí amb un moderat pendent durant uns 2 km.
A partir del Mas Vilà, el pendent de baixada es fa més pronunciat per un camí força trencat que, passats uns 3,5 km. ens deixa a Boadella d’Empordà.
B1 LA SALUT DE TERRADES – MAS VILÀ –
LES ESCAULES- BOADELLA
D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades, creuem la carretera i baixem fins al Mas Vilà per un camí amb un moderat pendent durant uns 2 km.
A partir del Mas Vilà, el pendent de baixada es fa més pronunciat per un camí força trencat que ens deixa a les Escaules.
Aquí s’agafa el Camí Natural de la Muga que planejant ens porta a Boadella d’Empordà.
B2 LA SALUT DE TERRADES – MAS VILÀ –
LES ESCAULES- BOADELLA
D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades, creuem la carretera i baixem fins al Mas Vilà per un camí amb un moderat pendent durant uns 2 km.
A partir del Mas Vilà, el pendent de baixada es fa més pronunciat per un camí força trencat que, passats uns 3,5 km. ens deixa a les Escaules. Aquí s’agafa el Camí Natural de la Muga (en aquest cas per asfalt fins que reobrin el tram afectat pels focs) que planejant ens porta a Boadella d’Empordà
C LA SALUT DE TERRADES – TERRADES – PALAU SURROCA – CTRA. LLERS TERRADES – TRENCANT PONT DE MOLINS – TRENCANT LES ESCAULES – BOADELLA D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades i baixem per asfalt fins a trobar la carretera de Terrades a Albanyà. Anem a l’esquerra fins arribar al trencant de l’ermita de Sant Sebastià, on agafarem un camí planer fins Palau Surroca. Allà, travessarem la ctra. de Llers a Terrades per dirigir-nos, de baixada, cap a Pont de Molins i el Camí Natural de la Muga. Des d’aquest punt, a l’esquerra, seguirem planejant cap a les Escaules i posteriorment a Boadella d’Empordà.
D LA SALUT DE TERRADES – SANT LLORENÇ DE LA MUGA - PRESA PETITA - BOADELLA D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades i baixem per asfalt fins a trobar la ctra. de Terrades a Albanyà. Creuem la carretera fins a trobar l’inici del corriol que ens portarà fins al camp de futbol de Sant Llorenç de la Muga. Anem a buscar la carretera que queda a la dreta i, per l’altra banda, prenem un camí d’uns 7 km de petites pujades i baixades, que passant per la presa petita del pantà de Boadella, ens portarà a Boadella d’Empordà.
E LA SALUT DE TERRADES – SANT LLORENÇ DE LA MUGA – PLA D’AMIGÓ – CUA PANTÀ (ARNERA) - MIRADOR PANTÀ -BOADELLA D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim del santuari de la Salut de Terrades i baixem per asfalt fins a trobar la ctra. de Terrades a Albanyà. Creuem la carretera fins a trobar l’inici del corriol que ens portarà fins al camp de futbol de Sant Llorenç de la Muga. Prenem la carretera en direcció Albanyà i una vegada entrem al nucli de Sant Llorenç de la Muga, agafem un camí que en els primers 4 km és emporlanat. Aquest camí s’inicia en pujada i baixa posteriorment fins a la cua del pantà que alimenta la Muga.
A partir d’aquest punt, trobem una forta pujada de uns 2 km. Superats aquests forts desnivell, arribem al Pla d’Amigó per baixar a continuació per un camí fins a l’altra cua del pantà. Continuem per la carretera de Darnius a Boadella fins arribar a la presa gran. No deixem la carretera fins trobar un trencant que, ara ja per camí, ens portarà a Boadella d’Empordà.
F LA SALUT DE TERRADES – SANT LLORENÇ DE LA MUGA – PLA D’AMIGÓ – LA CENTRAL - BOADELLA D’EMPORDÀ

Track tcxRuta BTT PDF

Sortim del santuari de la Salut de Terrades i baixem per asfalt fins a trobar la carretera de Terrades a Albanyà. Creuem la carretera fins a trobar l’inici del corriol que ens portarà fins al camp de futbol de Sant Llorenç de la Muga. Prenem la carretera en direcció Albanyà i una vegada entrem al nucli de Sant Llorenç de la Muga, agafem un camí que en els primers 4 km és emporlanat. Aquest camí s’inicia en pujada i baixa posteriorment fins a la cua del pantà que alimenta la Muga.
A partir d’aquest punt, trobem una forta pujada de uns 2 km. Superats aquests forts desnivell, arribem al Pla d’Amigó, des de on continuem pujant uns 6 km per un camí de pujades i baixades continuades. Arribants a Maçanet de Cabrenys, s’inicia una baixada de uns 5 km per camí que ens porta a la cua del pantà que alimenta l’Arnera.
Continuem per la carretera de Darnius a Boadella fins arribar a la presa gran. No deixem la carretera fins trobar un trencant que, ara ja per camí, ens portarà a Boadella d’Empordà.


Punt origen: Boadella d’Empordà

Ruta Punts de pas Recorregut
Ai BOADELLA – MAS VILÀ – LA SALUT DE TERRADES

Ruta BTT PDF
Sortim de Boadella per un camí amb forts desnivells que es mantenen durant uns 3,5 km fins arribar al Mas Vilà. A partir del Mas Vilà, els desnivells es suavitzen i passats 2 km, arribem a la Salut de Terrades.
B1i BOADELLA – LES ESCAULES - MAS VILÀ – LA SALUT DE TERRADES

Ruta BTT PDF
Sortim de Boadella planejant pel camí natural de la Muga fins arribar a la població de les Escaules. A partir de les Escaules per un camí amb forts desnivells que es mantenen durant uns 3,5 km fins arribar al Mas Vilà. A partir del Mas Vilà, els desnivells es suavitzen i passats 2 km, arribem a la Salut de Terrades.
B2i BOADELLA – LES ESCAULES - MAS VILÀ – LA SALUT DE TERRADES

Ruta BTT PDF
Sortim de Boadella planejant pel camí natural de la Muga (per asfalt fins que es reobri el camí afectat pels focs) fins arribar a la població de les Escaules. A partir de les Escaules per un camí amb forts desnivells que es mantenen durant uns 3,5 km fins arribar al Mas Vilà. A partir del Mas Vilà, els desnivells es suavitzen i passats 2 km, arribem a la Salut de Terrades.
Ci BOADELLA – LES ESCAULES – PONT DE MOLINS – PALAU SURROCA – TERRADES - LA SALUT DE TERRADES

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim de Boadella planejant pel camí natural de la Muga (per asfalt fins que es reobri el camí afectat pels focs) fins arribar a la població de les Escaules.
Continuem pel camí natural de la Muga fins a les proximitats de Pont de Molins on, sense entrar al poble, prenem un desviament a la dreta en pujada que finalitza amb un tram planer que enllaça amb la carretera de Llers a Terrades. A l’arribar a la carretera, anem a l’esquerra per un camí cap al nucli de Palau Surroca.
El camí continua planejant fins l’ermita de Sant Sebastià que es troba a tocar la carretera que porta a Terrades. Prenem la carretera en direcció a Terrades i passada aquesta població, ens desviem a la dreta direcció a la Salut de Terrades per una pujada per la carretera en pujada d’ un km aproximadament.
Di BOADELLA D’EMPORDÀ – MIRADOR PANTÀ - SANT LLORENÇ DE LA MUGA – LA SALUT DE TERRADES

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim de Boadella en pujada i en direcció al pantà. A partir d’on comença un tram d’uns 7 km. de continues pujades i baixades que ens deixa a Sant Llorenç de la Muga. En aquest punt, travessarem la carretera i agafarem un corriol que discorre paral·lel a la ctra. de Terrades, fins al trencant per anar al santuari. Acabem seguint la ctra. de pujada al santuari .
Ei BOADELLA D’EMPORDÀ – MIRADOR PANTÀ- CUA PANTÀ (ARNERA) – PLA D’AMIGÓ - SANT LLORENÇ DE LA MUGA – LA SALUT DE TERRADES

Track tcxRuta BTT PDF
Sortim de Boadella d’Empordà en direcció al pantà deixant el riu a l’esquerra. Una vegada a la cua del pantà, comencem a pujar cap al Pla d’Amigó, baixem cap a l’altra cua del pantà i acabem arribant a Sant Llorenç de la Muga per una camí emporlanat.
Busquem el corriol que hi ha darrera del camp de futbol que va paral·lel a la ctra. de Terrades. Girem a l’esquerra abans d’arribar a Terrades per enfilar la pujada asfaltada fins al santuari.
Fi BOADELLA D’EMPORDÀ – MIRADOR PANTÀ – MAÇANET DE CABRENYS – CUA PANTÀ - SANT LLORENÇ DE LA MUGA – LA SALUT DE TERRADES

Track tcxRuta BTT PDF

Sortim de Boadella d’Empordà en direcció al pantà deixant el riu a l’esquerra. Una vegada a la cua del pantà, comencem a pujar cap a Maçanet de Cabrenys on arribarem en uns 5 km.
Per un camí de continues pujades i baixades anirem al Pla d’Amigó. Baixada molt ràpida cap a l’altra cua del pantà i acabem arribant a Sant Llorenç de la Muga per una camí emporlanat.
Busquem el corriol que hi ha darrera del camp de futbol que va paral·lel a la ctra. de Terrades. Girem a l’esquerra abans d’arribar a Terrades per enfilar la pujada asfaltada fins al santuari.

Resum Rutes Btt

Easy bikes

 
  Xarxa de Santuaris de Girona - www.santuarisdegirona.cat - Nota legal
Informació i Reserves: terrades@santuarisdegirona.cat